Erwten en muntsoep
Erwten en muntsoep
Hulpmiddelen
Ingrediënten
480 ml groentebouillon
400 g ontdooide, bevroren erwten
25 g gehakte bosui (de groene delen en wat van het wit) (1 middelgrote bosui)
3/4 theelepel zeezout of meer naar smaak
een snufje vers gemalen zwarte peper
1/4 middelgrote avocado, ontpit en geschild
10 g stevig aangedrukte verse muntblaadjes
2 theelepels vers citroensap of meer naar smaak
Stap voor stap
Doe de bouillon, erwten, bosui, het zout, de peper en de avocado in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.
Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in. Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt.
U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.
Voeg de muntblaadjes en het citroensap toe en pureer 10 tot 20 seconden op de hoogste snelheid totdat het mengsel glad en smeuïg is.
Voeg zout, peper en citroensap toe naar smaak.
De soep komt heet uit de blender.
Serveer met een toefje zuivelvrije zure room en volle yoghurt en garneer met muntblaadjes.
De hoeveelheid bosui is indicatief omdat ze er grote en kleine bosuien zijn. Een fijngehakte, middelgrote bosui is ongeveer 25 g. Het witte gedeelte kunt u eraf snijden en in zijn geheel in de mengbeker doen.