Luchtige mediterrane couscous
Leer hoe je perfect luchtige couscous maakt!
Luchtige mediterrane couscous
Leer hoe je perfect luchtige couscous maakt!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 eetlepels olijfolie
160 g couscous
1 theelepels bouillonpoeder
230 ml Water
30 g munt
30 g platte peterselie
1 rode ui
3 tomaat
30 g blanke rozijnen
3 eetlepels citroensap
Stap voor stap
Met dit recept maak je 3 porties.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg couscous toe en bak, terwijl je af en toe roert, totdat de couscous goudkleurig wordt.
Kook het water in de KitchenAid waterkoker.
Doe de couscous in een hittebestendige kom. Voeg bouillonpoeder toe en 230 ml heet water. Plaats het deksel op de kom en laat de couscous 10 minuten rusten.
Haal het deksel eraf en maak de couscous luchtig met een vork.
Hak de muntblaadjes en de peterselie. Pel de rode ui en snijd hem in kleine stukjes. Verwijder de kern uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Voeg alles toe aan de couscous.
Voeg blanke rozijnen en citroensap toe. Meng door elkaar en dien onmiddellijk op of bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast.