Deze vleesmolen (5KSMMGA) kan veel meer dan alleen vlees malen: je kunt hem ook gebruiken voor groenten, kaas, vis, broodkruimels en nog veel meer. Voordat je hem kunt gebruiken, moet je hem als volgt in elkaar zetten.
Zo zet je het vleesmolenhulpstuk in elkaar:
- Duw de maalspiraal in de hoofdbehuizing.
- Plaats het mes op het uiteinde van de maalspiraal. Het mes moet volledig in de behuizing passen. Zo niet, trek het mes eruit, keer het om en plaats het opnieuw.
BELANGRIJK: Zorg ervoor dat de scherpe kant van het mes naar buiten is gericht.
- Bevestig de door jou gekozen maalschijf over het mes. Let erop dat de uitsparing in de schijf is uitgelijnd met het lipje aan de onderzijde van de hoofdbehuizing.
- Plaats de bevestigingsring op de hoofdbehuizing en draai de ring met de hand rechtsom totdat hij vastzit, maar niet helemaal is vastgedraaid.
Zo bevestig je de vleesmolen op de keukenrobot:
- Schakel de keukenrobot uit (snelheid '0') en haal de stekker uit het stopcontact.
- Afhankelijk van het type hulpstuknaaf, kun je het scharnierende deksel omhoog klappen of de hulpstukknop losmaken door deze tegen de klok in te draaien en het deksel te verwijderen.
- Plaats het hulpstuk in de hulpstuknaaf en zorg ervoor dat de aandrijfas in de vierkante naafbus past. Draai het hulpstuk zo nodig heen en weer. Wanneer het hulpstuk juist is gepositioneerd, past de pen op de behuizing van het hulpstuk in de uitsparing op de naafrand.
- Draai de hulpstukknop vast tot het apparaat aan de keukenrobot bevestigd is.
Breid je culinaire creativiteit uit:
Om je repertoire uit te breiden kun je uitbreidingspakketten aanschaffen om worsten te maken of je gemalen ingrediënten te zeven. Bekijk de gerelateerde artikelen om te weten te komen hoe je het worstenmaker- en/of fruit- en groentezeef uitbreidingspakket bevestigt.
Tips: welke maat maalschijf moet ik gebruiken?
Gebruik de grove schijf voor het malen van rauw of gekookt vlees, stevige groenten, gedroogd fruit en kaas.
Gebruik de fijne schijf voor het malen van rauw vlees, het maken van smeersels van gekookt vlees en het verpulveren van brood.