Skip the navigation

Mijn koffie smaakt niet goed, wat moet ik doen om de smaak te verbeteren?

Als je koffie niet zo goed smaakt als verwacht, moet je mogelijk wat kleine aanpassingen doen.

Controleer het volgende om te zien of deze oplossingen helpen:

Probleem Mogelijke oorzaak Wat te doenDe espresso komt langzaam of druppelt uit de machine / komt er niet uitDe maling is te fijnStel de maling in op een grovere maling Te veel koffieVerminder de hoeveelheid koffieEr zit kalkaanslag in het systeemJe moet ontkalken (zie link) Het zetgedeelte is vies of verstoptReinigingscyclus vereist (zie link)Koffie heeft geen / matig crèmelaagjeBonen zijn niet meer versGebruik verse koffiebonen. Recent geroosterde koffiebonen zorgen voor een rijk crèmelaagje.Espresso is niet heet genoegDe gekozen zettemperatuur is Medium of LaagVerhoog de zettemperatuur met de temperatuuronafhankelijke knop op het bedieningspaneelHet melksysteem geeft onvoldoende / geen schuimEr zit kalkaanslag in Je moet ontkalken (zie link)Descaling is required (see link) De melkdispenser is verstopt Het opschuimen moet worden gedaan met koude melk die rechtstreeks uit de koelkast komt
Voer een grondige melkreinigingscyclus uit.
Verwijder indien nodig de dispenser van de zetkop en maak de dispenser handmatig schoon. Controleer en reinig de melkdispenser.De melk heeft een zeer laag eiwitgehalte
Milk has very low protein content Gebruik melk met een hoger eiwitgehalteUse milk with higher protein content De melk is te warm

Was dit artikel nuttig?

yesno