Aardappelsalade
Een stevige en smakelijke aardappelsalade die het goed doet als lunchmaaltijd of als bijgerecht voor een barbecue!.
Aardappelsalade
Een stevige en smakelijke aardappelsalade die het goed doet als lunchmaaltijd of als bijgerecht voor een barbecue!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 eieren
4 aardappelen, middelgroot
4 wortels
1 peterseliewortel
200 g knolselderij
200 g doperwten, vers of bevroren
4 grote augurken
2 eetlepels verse peterselie
Stap voor stap
Doe de eieren in een pan met kokend water en kook ze 10 minuten. Haal de eieren uit het hete water en leg ze gedurende 10 minuten in ijskoud water om af te koelen. Droog ze af en leg ze apart om nog verder af te koelen.
Schil geen van de groenten. Doe de aardappelen in een pan met gezouten koud water. Breng het water aan de kook en zet het vuur op de middelste stand. Doe een deksel op de pan en laat de aardappelen zachtjes koken totdat je er met een vork in kunt prikken, ongeveer 20-25 minuten. Kook de aardappelen niet te lang. Als de vork er makkelijk in gaat met de minste weerstand, zijn de aardappelen klaar. Haal ze uit de pan en leg ze apart om af te koelen.
Doe de wortels, peterseliewortel en knolselderij in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat ongeveer 30-40 minuten koken totdat je er met een vork in kunt prikken. Haal ze uit de pan en leg ze apart om af te koelen.
Doe de erwten in een pan met kokend water en laat ze ongeveer 3 minuten koken. Zet apart en laat afkoelen.
Pel de eieren. Schil de aardappelen, wortels, peterseliewortel en knolselderij. Schil de augurken.
Plaats de snijroosterschijf in de foodprocessor en zet de snelheid op 1. Doe de aardappelen, wortels, peterseliewortel, knolselderij, augurken en eieren door de vultrechter om deze in blokjes te snijden.
Doe alle in blokjes gesneden groenten in een kom. Doe ook de erwten in de kom. Voeg gehakte peterselie toe.
Meng de mayonaise, zure room, mosterd, zout en peper in een kleine kom door elkaar. Voeg het toe aan de groenten en meng door elkaar.