emeagif
Skip the navigation

Aardbeienkruimelrepen

KitchenAid Chef

Maak deze kruimelrepen van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze in een luchtdicht bakje meenemen als snack voor school of werk.

strawberrycrumblebars_thumbnail.jpg

Aardbeienkruimelrepen

KitchenAid Chef

Maak deze kruimelrepen van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze in een luchtdicht bakje meenemen als snack voor school of werk.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Koken
1h
Totaal
1h15
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

500 g rood zomerfruit, bevroren

1 theelepels vanille-extract

1 limoen

50 g basterdsuiker

50 g maïzena

250 g haver

250 g bloem

140 g rietsuiker

225 g gesmolten boter

1/2 theelepels zout

Stap voor stap

  1. Dit recept is voor 16 kruimelrepen.

  2. Meng het fruit, het vanille-extract, de limoenrasp, de basterdsuiker en maïzena en zet het mengsel 5 minuten opzij.

  3. Doe de havermout, bloem, rietsuiker, gesmolten boter en het zout in de kom van een mixer met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 tot er kleine klontjes ontstaan.

  4. Druk 3/4 van het kruimeldeeg in een met bakpapier beklede of ingevette vierkante bakvorm. Lepel de vruchten over het deeg en verspreid ze gelijkmatig. Kruimel de rest van het deeg over de vruchten.

  5. Bak 45-60 minuten op 190°C goudbruin. Laat volledig afkoelen voordat je er vierkante blokjes van snijdt. Je kunt de repen maximaal 5 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren.

  6. Als je verse aardbeien gebruikt, leg ze dan ten minste 4 uur in de vriezer. Door ze in de vriezer te leggen, voorkom je dat de fruitsappen gaan lekken en blijft de bodem van de kruimelreep knapperig.