Ahornkoekjes
Deze ahornkoekjes worden gemaakt met pure ahornsiroop en afgemaakt met knapperige pecannoten. Een perfecte herfsttraktatie!.
Ahornkoekjes
Deze ahornkoekjes worden gemaakt met pure ahornsiroop en afgemaakt met knapperige pecannoten. Een perfecte herfsttraktatie!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
230 g + 1 theelepel ongezouten boter op kamertemperatuur
220 ml ahornsiroop
1 ei
410 g bloem
1 theelepel zout
100 g poedersuiker
1 theelepel citroensap
40 g pecannoten, gehakt
Stap voor stap
Doe de boter en 130 ml ahornsiroop in de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak met flexibele rand en meng op snelheid 2 tot het een volledig gemengd geheel is. Voeg een ei toe en meng nogmaals. Voeg bloem en zout toe en blijf mengen tot er een zacht deeg ontstaat.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 1 uur in de vriezer.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Prik esdoornbladeren uit met een koekjesvorm. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op een rek helemaal afkoelen.
Maak het glazuur door 90 ml ahornsiroop te mengen met poedersuiker, citroensap en boter. Bedek de helft van elk koekje met glazuur. Gebruik hiervoor een spuitzak. Strooi gehakte pecannoten over het glazuur.