Amandelbiscotti
Deze koekjes, geïnspireerd op de Italiaanse biscotti, zijn heerlijk bij de middagthee maar ook heel leuk om weg te geven.
Amandelbiscotti
Deze koekjes, geïnspireerd op de Italiaanse biscotti, zijn heerlijk bij de middagthee maar ook heel leuk om weg te geven.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
175 g amandelen, ongepeld
280 g bloem
150 g basterdsuiker
3/4 theelepels bakpoeder
1/2 theelepels zout
2 eieren
60 g honing
60 g gesmolten boter, kamertemperatuur
Stap voor stap
Verspreid de amandelen gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat ze helemaal afkoelen.
Doe alle ingrediënten behalve de amandelen in de mixerkom en bevestig de platte menghaak. Mix op snelheid 2 tot er een vochtig deeg ontstaat. Voeg de noten toe en zet de mixer op snelheid 1.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Verdeel het deeg in 3 porties en rol elke portie tot een gladde stam. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat het deeg voldoende afkoelen, zodat je het kunt vastpakken voordat je verdergaat.
Snij elke stam in plakken en leg de koekjes met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bak nog eens 10 minuten. Laat ze rusten op een rooster. Luchtdicht verpakt kun je ze maximaal twee weken bewaren.