Amerikaanse pannenkoeken met bosbessen
Dikke, sponsachtige Amerikaanse pannenkoeken smaken het lekkerst met ahornsiroop.
Amerikaanse pannenkoeken met bosbessen
Dikke, sponsachtige Amerikaanse pannenkoeken smaken het lekkerst met ahornsiroop.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 ei
300 ml melk
15 g gesmolten boter
60 g bosbessen
Stap voor stap
Doe bloem, bakpoeder, ei, melk en gesmolten boter in de kom van de mixer/keukenrobot.
Bevestig de draadgarde en mix alles op snelheid 4.
Haal de kom uit de mixer/keukenrobot. Voeg de bosbessen toe en druk ze voorzichtig in het beslag.
Verhit wat boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.
Doe per pannenkoek een lepel van het beslag in de pan en bak tot je bellen ziet op het oppervlak van de pannenkoek. Draai de pannenkoek en bak deze totdat die goudbruin is.
Herhaal dit totdat al het beslag is gebruikt.
Nog lekkerder met ahornsiroop.