Avocado ijs
Als je trek hebt in een ijskoud en verrassend dessert, probeer dan dit avocado-ijs eens.
Avocado ijs
Als je trek hebt in een ijskoud en verrassend dessert, probeer dan dit avocado-ijs eens.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 avocado's
3 sap van verse limoenen
3 geraspte limoenschil
1/4 theelepel zout
60 g basterdsuiker
120 ml volle slagroom
400 ml volvette kokosmelk
21 g kokosschaafsel
Stap voor stap
Haal de pitten uit de avocado's en doe het vruchtvlees in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.
Voeg het limoensap, de geraspte limoenschil, het zout en de suiker toe en mix op snelheid 4 tot het mengsel glad is.
Vervang de platte menghaak door de draadgarde. Doe de room en de kokosmelk in de kom en mix tot het mengsel glad is en er uitziet als zachte slagroom.
Bevestig de vrieskom aan de mixer/keukenrobot en zet de snelheidshendel op roersnelheid. Giet het mengsel langzaam in de kom en laat 15-20 minuten draaien.
Serveer direct of doe het mengsel in een bak en zet het nog 2 uur in de vriezer als je van steviger ijs houdt.