Bagel met bosbessenspread
Als je een variatie wilt maken op de klassieke bagel met roomkaas, zal deze versie met geroosterde bosbessen je niet teleurstellen.
Bagel met bosbessenspread
Als je een variatie wilt maken op de klassieke bagel met roomkaas, zal deze versie met geroosterde bosbessen je niet teleurstellen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g verse bosbessen
2 eetlepels basterdsuiker
1 eetlepels citroenrasp
1 eetlepels vanille-extract
6 bagels
Stap voor stap
Schud de bosbessen op een met bakpapier bedekte bakvorm en sprenkel de suiker erover. Rooster ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Neem de bakvorm uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen.
Meng de geroosterde bosbessen met de roomkaas, citroenrasp en het vanille-extract. Bewaar de spread in de koelkast totdat je deze wilt gebruiken.
Snijd de bagel door de helft en plaats de helften in de broodrooster met de platte kant naar binnen toe gekeerd. Stel de bruiningsregelaar in op het gewenste bruiningsniveau en druk vervolgens op de Bagelknop. Druk op de knop ROOSTEREN/ANNULEREN om het roosteren te starten of te stoppen.
Smeer de roomkaas met bosbessen op de geroosterde bagel.