Bagels
Heerlijk stevige bagels uit je eigen keuken. Kan het nog lekkerder?
Bagels
Heerlijk stevige bagels uit je eigen keuken. Kan het nog lekkerder?
Hulpmiddelen
Ingrediënten
9 g actieve droge gist
1,5 theelepel zout
550 g tarwebloem
1.5 theelepel lichtbruine suiker
3 eetlepel baksoda
1 ei
330 ml water, lauwwarm
1,5 theelepel zaadjes naar keuze voor de topping
Stap voor stap
Doe de gist in het lauwwarme water en laat dit twee minuten rusten.
Doe de bloem, de suiker en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak.
Begin met mengen op snelheid 2 en voeg langzaam het water met gist toe. Kneed twee minuten op snelheid 2.
Maak een bal van het deeg. Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek die af met plastic folie en laat het deeg een uur rusten op een warme plek.
Leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in tien porties en rol elke portie tot een kleine bal. Laat ze dertig minuten rusten.
Maak gaten in de ballen.
Kook water en voeg de baksoda toe. Dompel elke bal 20 tot 30 seconden onder.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bagels daar op. Bestrijk de bagels met ei en bestrooi ze met zaadjes.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.