Skip the navigation

Basics creme brulee

KitchenAid chef-kok

Gebruik een lepel om de gesmolten suiker op dit heerlijke vla-dessert te breken.

cremebrulee_thumbnail.jpg

Basics creme brulee

KitchenAid chef-kok

Gebruik een lepel om de gesmolten suiker op dit heerlijke vla-dessert te breken.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Koken
1h
Totaal
1h15
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

5 eierdooiers

100 g basterdsuiker

6 eetlepels basterdsuiker

450 ml volle slagroom

150 ml volle melk

1 vanillestokje

Stap voor stap

  1. Doe de eierdooiers en 100 g basterdsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Meng gedurende 1 minuut op snelheid 1.

  2. Verhit de slagroom, melk en vanille tot deze warm zijn. Laat het mengsel rusten tot de belletjes op het oppervlak zijn verdwenen.

  3. Voeg het roommengsel toe aan de geklopte eierdooiers en meng op snelheid 1.

  4. Vul de ovenbestendige ramequins en zet ze in een ovenschaal die tot de helft is gevuld met heet water. Bak 1 uur op 100 °C en laat daarna minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.

  5. Strooi een eetlepel basterdsuiker over de crème brûlée en karamelliseer met een koksbrander.