Basics creme chantilly
Deze crème chantilly is een klassieker in de Franse keuken. Het is een lichte, luchtige en heerlijk zoete room die kan worden gebruikt als topping voor allerlei desserts en drankjes.
Basics creme chantilly
Deze crème chantilly is een klassieker in de Franse keuken. Het is een lichte, luchtige en heerlijk zoete room die kan worden gebruikt als topping voor allerlei desserts en drankjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
450 g volle slagroom
2,5 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel vanillepasta
Stap voor stap
Zet de turbokloppers van de handmixer met 9 snelheden en een kom 15 minuten in de vriezer voordat je de crème chantilly gaat maken.
Doe de zware room in de gekoelde kom. Begin te mengen en voeg de basterdsuiker toe. Klop het mengsel op tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg de vanillepasta toe en meng alles samen. Bewaar gekoeld. Je kunt deze room gebruiken als topping voor cakes, taarten, ijs en drankjes.