Basis franse meringues
Prachtige, typisch Franse meringues die de show zullen stelen op elk feestje.
Basis franse meringues
Prachtige, typisch Franse meringues die de show zullen stelen op elk feestje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
110 g eiwitten
1/4 theelepel wijnsteenzuur
1/4 theelepel zout
190 g basterdsuiker
Stap voor stap
Doe de eiwitten, het wijnsteenzuur en het zout in een kom. Zet de handmixer met zes snelheden op snelheid 3 en klop 4 minuten tot zachte pieken.
Zet de snelheid op 2 en voeg geleidelijk de basterdsuiker toe.
Verhoog de snelheid naar 5 en klop 12-15 minuten tot zeer stijve pieken. Wrijf de meringue tussen duim en wijsvinger om zeker te weten dat alle suiker is opgelost.
Schep het meringuemengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje met een dikte van 1,5 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit meringues van 4 cm dikte op het bakpapier.
Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 100°C.
Laat de meringues nog een uur in de oven staan voor je ze eruit haalt.
Optioneel: dip de meringues in gesmolten en iets afgekoelde ruby chocolade.