Basis pate sablee
Een rijk, kruimelig zanddeeg: perfect voor taartbodems.
Basis pate sablee
Een rijk, kruimelig zanddeeg: perfect voor taartbodems.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 g koude boter
90 g bloemsuiker
4 eidooiers
270 g bloem
1 theelepel zout
Stap voor stap
Doe de boter en de bloemsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.
Mix op snelheid 1 tot een romig mengsel.
Voeg 4 eidooiers toe en verhoog de snelheid naar 6. Mix tot de eidooiers zijn opgenomen in het botermengsel.
Verlaag de snelheid naar 1 en voeg de bloem en het zout toe. Mix tot zich een deeg begint te vormen.
Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Rol het daarna uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Gebruik het uitgerolde deeg voor taartbodems. Bak volgens de instructies in het recept.