Basis pate sucree
Een zoet korstdeeg: perfect als basis voor taarten gevuld met room, vlaaien of als koekjesdeeg.
Basis pate sucree
Een zoet korstdeeg: perfect als basis voor taarten gevuld met room, vlaaien of als koekjesdeeg.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g bloem
150 g bloemsuiker
1 theelepel zout
125 g koude boter
1 ei
Stap voor stap
Doe de bloem, de bloemsuiker, het zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.
Mix op snelheid 1 tot een kruimelig mengsel.
Voeg het ei toe en mix kort door tot het deeg net samenhangt.
Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast. Rol het daarna uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Drapeer het deeg over een bakvorm en druk het aan. Zet nog eens 15 minuten in de koelkast en bak het daarna af volgens de instructies van het recept. Perfect voor taarten en vlaaien gevuld met room.