Bekertjes matcha-tiramisu
Laat je verwennen door deze heerlijke mix van Japanse traditie en Italiaanse flair in de vorm van bekertjes matcha-tiramisu.
Bekertjes matcha-tiramisu
Laat je verwennen door deze heerlijke mix van Japanse traditie en Italiaanse flair in de vorm van bekertjes matcha-tiramisu.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 theelepels matchapoeder, gezeefd
300 ml Water
100 g basterdsuiker
6 eierdooiers
500 g mascarpone
400 ml volle slagroom
54 lange vingers
Stap voor stap
Verhit het water tot 80°C. Zeef de matchapoeder in een kleine kom om eventuele klontjes te verwijderen. Voeg ongeveer 2 eetlepels water toe aan de matcha en klop het op tot een gladde pasta zonder klontjes. Voeg geleidelijk de rest van het water toe, terwijl je continu blijft kloppen totdat het matchamengsel goed is samengevoegd met het water. Zet apart en laat volledig afkoelen.
Doe de kristalsuiker en het eigeel in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water, waarbij je ervoor zorgt dat de bodem van de kom het water niet raakt. Klop de eidooiers en suiker krachtig door elkaar, terwijl ze zich boven de hittebron bevinden. Blijf kloppen totdat het mengsel bleek, dik en romig wordt. Dit duurt enkele minuten.
Voeg de mascarpone toe aan de kom van de KitchenAid mixer/keukenrobot, uitgerust met de draadgarde. Voeg de sabayon toe en klop op snelheid 4 tot het volledig is opgenomen.
Klop de slagroom in een aparte kom van de KitchenAid mixer op snelheid 10 tot de slagroom stijf is en pieken heeft. Meng de slagroom door het mascarponemengsel.
Plaats 6 glazen op je aanrechtblad. Dompel elke lange vinger kort onder in de bereide matcha, waarbij je ervoor zorgt dat ze niet te veel doorweekt raken. Je moet mogelijk wat lange vingers een beetje bijsnijden om ze goed in de glazen te laten passen. Leg een laagje gedoopte lange vingers op de bodem van elk glas, waarbij je 3 lange vingers per laag gebruikt.
Doe de bereide tiramisuroom in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit een laag van de bereide tiramisuroom over de lange vingers, waarbij je ze volledig bedekt. Herhaal het proces en voeg nog een laagje gedoopte lange vingers toe, gevolgd door nog een laagje room, tot je van beide drie lagen hebt, waarna je eindigt met een laagje room bovenop.
Zet de glazen in de koelkast en laat ze minstens 4 uur opstijven. Voor het opdienen strooi je een laagje matchapoeder over de bovenste laag room ter garnering.