Bellini schaafijs
Maak je brunch nog lekkerder met deze ijskoude versie van de klassieke Bellini.
Bellini schaafijs
Maak je brunch nog lekkerder met deze ijskoude versie van de klassieke Bellini.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
600 ml perziksap
250 ml water
250 g suiker
125 g perziken (vers of bevroren)
60 g puree van rode perziken
Stap voor stap
Verdeel het perziksap over de 4 plastic ijsvormen. Zet deze 12-24 uur in de vriezer.
Maak de siroop. Meng het water, de suiker, perziken, perzikenpuree en salieblaadjes in een pan. Laathet geheel koken, zet het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten sudderen of totdat de siroop de consistentie van ahornsiroop heeft.
Zeef het en laat het geheel afkoelen voordat je de siroop in een afsluitbare fles giet. Bewaar in de koelkast.
Haal het perzikijs uit de pucks en plaats ze in het KitchenAid IJsschaafaccessoire. Zet op snelheid 10 en schaaf het ijs in een grote kom.
Verdeel het schaafijs over de glazen, begiet dit met prosecco en sprenkel er wat perziksiroop overheen.