Skip the navigation

Bietenbroodjes

KitchenAid chef-kok

Verras je gasten met deze vrolijke, roze mini-broodjes, die je maakt met slechts 5 ingrediënten.

Import-Recipe - Beetroot breads

Bietenbroodjes

KitchenAid chef-kok

Verras je gasten met deze vrolijke, roze mini-broodjes, die je maakt met slechts 5 ingrediënten.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Koken
18min
Totaal
33min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

500 g bloem

300 ml rode bietensap

50 ml olijfolie

2 theelepels droge gist

1,5 theelepel zout

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, het bietensap, de olijfolie, de droge gist en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot met een deeghaak. Mix op snelheid 1 gedurende 8 minuten tot een soepel deeg.

  2. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 60 minuten rijzen op een warme plek.

  3. Snijd het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er ronde bolletjes van. Dek af met een theedoek en laat nog eens 45 minuten rijzen.

  4. Bestrijk de broodjes met wat olijfolie en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.

  5. Bak 18 minuten op 180°C.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.