Bietenbroodjes
Verras je gasten met deze vrolijke, roze mini-broodjes, die je maakt met slechts 5 ingrediënten.
Bietenbroodjes
Verras je gasten met deze vrolijke, roze mini-broodjes, die je maakt met slechts 5 ingrediënten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g bloem
300 ml rode bietensap
50 ml olijfolie
2 theelepels droge gist
1,5 theelepel zout
Stap voor stap
Doe de bloem, het bietensap, de olijfolie, de droge gist en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot met een deeghaak. Mix op snelheid 1 gedurende 8 minuten tot een soepel deeg.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 60 minuten rijzen op een warme plek.
Snijd het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er ronde bolletjes van. Dek af met een theedoek en laat nog eens 45 minuten rijzen.
Bestrijk de broodjes met wat olijfolie en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Bak 18 minuten op 180°C.