Bietensalade
Deze heerlijke en makkelijke salade is binnen een mum van tijd klaar en past bij elk vlees- of visgerecht.
Bietensalade
Deze heerlijke en makkelijke salade is binnen een mum van tijd klaar en past bij elk vlees- of visgerecht.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g bieten, gekookt en geschild (elke bietensoort is mogelijk)
125 g zure room
30 g mayonaise
5 g verse dille
1 eetlepel ingelegde mierikswortel
1/4 theelepel geroosterd venkelzaad
Stap voor stap
Plaats de snijroosterschijf in de foodprocessor en zet de snelheid op 1. Doe de gekookte bieten door de vultrechter om deze in blokjes te snijden.
Doe de in blokjes gesneden rode bieten in een aparte mengkom.
Voeg de zure room, mayonaise, verse dille, mierikswortel, venkelzaad, zwarte peper en zout toe aan de foodprocessor.
Zet de snelheid op 1 en meng gedurende 1 minuut.
Giet de dressing over de bieten en meng door elkaar.
Hak wat lente-uitjes en verdeel deze over de salade voordat je deze opdient.