Bloemkoolschotel zonder verspilling
Een duurzaam en heerlijk recept dat alle delen van een bloemkool combineert tot een smaakvol gerecht!
Bloemkoolschotel zonder verspilling
Een duurzaam en heerlijk recept dat alle delen van een bloemkool combineert tot een smaakvol gerecht!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 biologische bloemkool
1 rode paprika
1 eetlepels olijfolie
1 theelepels peper
2 eetlepels zonnebloemolie
1/4 theelepels zout
1/4 theelepels zwarte peper
2 knoflookteentjes
100 g edamamebonen
1 theelepels sesamzaad (voor garnering)
Stap voor stap
Er passen 2 porties van dit recept in de foodprocessor.
Snijd de bladeren van de bloemkool af en leg ze apart voor later.
Was de bloemkool en verwijder de roosjes van de bloemkool. Gooi de resterende steel niet weg. Doe de roosjes in de KitchenAid Foodprocessor en pulseer een paar keer tot de textuur op rijst lijkt. Pas op dat je niet te lang pulseert, je wilt wat textuur behouden.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst aan de pan toe en kook ongeveer 5 minuten terwijl je af en toe roert.
Snijd ondertussen de steel van de bloemkool in kleine reepjes. Als er kleine bladeren aan zitten, kun je die gewoon laten zitten. Als je stelen met grote bladeren hebt, kun je de bladeren van de steel verwijderen en de stelen in stukjes of reepjes snijden. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Doe alle bloemkoolreepjes in de wok en roerbak een paar minuten tot ze zacht worden. Voeg de bloemkoolbladeren en de rode paprika aan de wok toe. Blijf nog 2-3 minuten roerbakken tot de groenten enigszins zacht zijn geworden.
Voeg knoflook toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Roerbak nog een minuut om de smaken tot hun recht te laten komen.
Serveer de bloemkoolrijst met de geroerbakte groenten. Voeg edamamebonen toe en garneer met sesamzaadjes.