Boba-bubbelthee met melk
Een verfrissend zoet theedrankje met stevige tapiocaballetjes.
Boba-bubbelthee met melk
Een verfrissend zoet theedrankje met stevige tapiocaballetjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g voorgegaarde tapiocaparels
1,5 L water (voor siroop en thee)
300 g muscovado suiker of bruine suiker
4 zakjes zwarte assam-thee
75 ml gecondenseerde melk
75 ml volle slagroom
Stap voor stap
Breng een pan met water aan de kook om de boba (bubbelthee) te maken. Giet de tapiocaparels erin en roer door. Zet het vuur lager, naar een sudderstand, doe het deksel op de pan en laat de parels 2 minuten koken. Blijf roeren.
Maak in de tussentijd de suikersiroop door een kleine steelpan te vullen met de bruine suiker (muscovado) en 500 ml water. Breng aan de kook op een laag vuur en klop voortdurend met een garde gedurende 10 minuten totdat de vloeistof iets dikker wordt. Giet de siroop dan over in een grote, hittebestendige kom.
Giet de parels af en spoel ze onmiddellijk af met koud water. Doe de gekookt boba-balletjes in de siroop en laat de smaak van de siroop in de balletjes trekken. Trek hier minstens 10 minuten, tot maximaal 3 uur voor uit.
Breng de rest van het water aan de kook in de KitchenAid Waterkoker, giet het in een theepot en voeg de zwarte thee toe. Laat trekken totdat de thee is afgekoeld.
Roer de melk en room door elkaar en zet dit even apart.
Verdeel de boba over de glazen, voeg nog wat siroop toe als je van zoete thee houdt, doe er ijs bovenop, giet de zwarte thee erover en voeg als laatste het melkmengsel toe. Serveer direct, met een rietje met wijde opening.