Boekweitpannenkoeken
Deze eenvoudige en heerlijke Franse boekweitpannenkoeken zijn glutenvrij en hebben een verfijnde, nootachtige smaak.
Boekweitpannenkoeken
Deze eenvoudige en heerlijke Franse boekweitpannenkoeken zijn glutenvrij en hebben een verfijnde, nootachtige smaak.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g boekweitmeel
750 ml water
1 ei
4 g zout
plantaardige olie
Stap voor stap
Doe het water, ei, zout en boekweitmeel in de kan van de blender. Blend 30 seconden op snelheid 5 tot je een glad mengsel hebt.
Laat het beslag ten minste 2 uur in de koelkast rusten.
Verhit een klein beetje olie in een pannenkoekenpan op hoog vuur.
Schenk voor elke pannenkoek ongeveer 80 ml beslag in de pan met een lepel of een maatbeker.
Bak 2 tot 3 minuten totdat er zich kleine belletjes op het oppervlak van de pannenkoek vormen en draai de pannenkoek om.
Bak 1 tot 2 minuten aan de andere kant of tot de pannenkoek goudbruin is. Herhaal tot het beslag op is.