Bouillonblokjes
Gooi je groenterestjes nog even niet op de composthoop. Maak in plaats daarvan deze zelfgemaakte bouillonblokjes om je sauzen en soepen extra smaak te geven.
Bouillonblokjes
Gooi je groenterestjes nog even niet op de composthoop. Maak in plaats daarvan deze zelfgemaakte bouillonblokjes om je sauzen en soepen extra smaak te geven.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 knoflookteentjes
2 uien
1 courgette
4 wortels (met schillen en/of bladeren)
4 selderijstengels (met bladeren)
1 bosje peterselie (of andere overgebleven zachte kruiden)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zout
1 eetlepels peper
2 aardappels, in vieren gesneden
Stap voor stap
Dit recept is voldoende voor 30 bouillonblokjes.
Pel de ui en de knoflook. Hak de courgette grof. Doe de groenten in de foodprocessor met het multifunctionele mes en pulseer tot het kleine stukjes zijn. Doe ze in een andere schaal en zet ze opzij. Voeg de wortels met de schillen en uiteinden toe, samen met de selderij en de kruiden. Pulseer tot het mengsel volledig fijngehakt is.
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en voeg de groenten toe. Voeg zout, peper en de in stukken gesneden aardappels toe. Kook gedurende 15-20 minuten tot de aardappel zacht is. Doe het mengsel daarna in de mengschaal. Meng met de staafmixer tot er zich een zachte puree vormt.
Verdeel de puree over een vriezerbestendige, met bakpapier bedekte plaat en doe minstens 12 uur in de diepvries tot het volledig bevroren is. In blokjes snijden en direct gebruiken of in de diepvries bewaren.