Brood met gedroogde vruchten
Melkbrood gevuld met gedroogde vruchten, perfect voor je volgende tapasfeest met kaasplankje!
Brood met gedroogde vruchten
Melkbrood gevuld met gedroogde vruchten, perfect voor je volgende tapasfeest met kaasplankje!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
11 g droge instant gist
300 ml warme melk
1 eetlepels suiker
1/2 theelepels zout
60 g gesmolten boter
140 g Bloem
Stap voor stap
Voeg gist, warme melk en suiker toe in de Broodkom. Meng het door elkaar en laat 10 minuten rusten. Voeg zout, gesmolten boter en bloem toe. Bevestig de kneedhaak aan de mixer en kneed gedurende 5 minuten op snelheid 2. Voeg het gedroogde fruit toe en blijf kneden totdat het goed is opgenomen in het deeg. Haal het deeg van de kneedhaak af en sprenkel wat bloem over het deeg. Draai het deeg met de hand om en breng een laagje bloem aan.
Sluit het deksel van de Broodkom en laat het deeg gedurende 1–1,5 uur op een warme plek rijzen totdat het is verdubbeld in grootte. Druk het deeg plat, neem het uit de Broodkom en plaats het op een met bloem bestoven oppervlak. Rek het deeg uit en vouw het doormidden, draai het deeg dan om en vorm het tot een bal. Laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen op een warme plek in huis. Plaats het deeg nogmaals op een met bloem bestoven oppervlak en trek het deeg dan nogmaals uit, vouw het nog een keer dubbel en vorm het tot een bal.
Bekleed de binnenkant van het deksel met bakpapier en plaats het deeg erop. Besprenkel het brood licht met bloem. Plaats de Broodkom op het deksel en zet het geheel in een voorverwarmde oven van 235°C. Bak 30 minuten. Neem de Broodkom van het brood af, zodat het brood op het deksel in de oven blijft liggen. Laat het brood dan nog 5 minuten verder bakken, of totdat de korst knapperig en goudbruin is. Haal de kom uit de oven en laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.
Serveer dit brood bij een kaasplankje.