Broodje mortadella met ingemaakte groenten en speciale saus
Perfectie in een sandwich: knapperig brood, heerlijke mortadella, pittige ingemaakte groenten en een speciale saus.
Broodje mortadella met ingemaakte groenten en speciale saus
Perfectie in een sandwich: knapperig brood, heerlijke mortadella, pittige ingemaakte groenten en een speciale saus.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
6 Perzische komkommers
3 rode uien
4 bieten, geroosterd, geschild en afgekoeld
15 takjes verse dille
3 theelepels koosjer zout
6 theelepels mosterdzaad
6 knoflookteentjes, gepeld en gesneden
450 ml azijn
1,5 l Water
100 g mayonaise
30 g ketchup
10 g dijonmosterd
1/2 eetlepels ahornsiroop
1/2 theelepels gerookt paprikapoeder
1/8 theelepels zout
1/8 theelepels peper
6 ciabattabrood
25 g veldsla
18 plakjes mortadella
Stap voor stap
Maak de ingemaakte groenten: was de komkommers. Snijd de komkommers en bieten. Pel de rode uien, halveer ze en snijd fijn. Plaats de groenten in aparte inmaakpotten. Verdeel het zout, de mosterdzaadjes, verse dille en knoflookplakjes over de drie potten. Meng in een maatbeker azijn en water. Verdeel over de potten. Laat ten minste 24 uur rusten in de koelkast.
Voeg mayonaise, ketchup, mosterd, ahornsiroop, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan de mengkom van de draadloze hakmolen. Weeg 50 g ingemaakte komkommers af en dep ze droog. Voeg toe aan de kom. Mix op snelheid 1 tot de ingrediënten net zijn gecombineerd en de augurken zijn gehakt.
De sandwiches beleggen: begin met een laag speciale saus, voeg de salade, ingemaakte bieten en komkommers toe, dan een paar plakjes mortadella, de ingemaakte rode uien en eindig vervolgens met nog een laag speciale saus.