Bruschetta
Deze iconische antipasti heeft het allemaal: hij is zijn knapperig, sappig en boordevol smaak.
Bruschetta
Deze iconische antipasti heeft het allemaal: hij is zijn knapperig, sappig en boordevol smaak.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 rijpe tomaten, gepeld
3 eetlepels extra vierge olijfolie
handful basilicumblaadjes
1/2 theelepels zout
1/4 theelepels peper
12 sneetjes ciabatta
3 teentjes knoflook
Stap voor stap
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg de olijfolie toe. Snijd de basilicum in reepjes en voeg deze toe aan de tomaat. Breng op smaak met zout en peper. Combineer alles en laat het mengsel gedurende een uur marineren op het aanrecht (niet in de koelkast).
Doe het brood in de broodrooster en zet de bruiningsregelaar op 3. Het brood moet knapperig zijn aan de buitenkant maar nog zacht van binnen.
Wrijf de gepelde knoflook over het brood. Garneer met de tomaten en serveer met wat burrata ernaast.