Cakeglazuur
Een glazuur van botercrème die perfect is voor het maken van onbedekte taarten en volledig met glazuur bedekte 3-laagse taarten.
Cakeglazuur
Een glazuur van botercrème die perfect is voor het maken van onbedekte taarten en volledig met glazuur bedekte 3-laagse taarten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
230 g boter, zacht
500 g poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels volle slagroom
Stap voor stap
Doe de zachte boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix de boter op snelheid 4 totdat deze glad en lichter van kleur is geworden.
Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot en zeef op snelheid 4 de poedersuiker in de kom terwijl je blijft mixen.
Voeg vanille-extract en volle slagroom toe en meng op snelheid 6 totdat dit goed is opgenomen.
Voeg meer poedersuiker toe voor een steviger glazuur. Voeg voor een zachter glazuur meer room toe, een eetlepel tegelijk.
Gebruik een draaiplateau zodat je het glazuur gemakkelijker glad kunt strijken en je de cake niet hoeft te draaien tijdens het glazuren.
Gebruik een spuitzak om het glazuur gelijkmatig te verdelen.
Leg strookjes bakpapier onder de rand van de cake voor een schone rand. Trek ze weg zodra je cake is geglazuurd.
Gebruik glazuurspatels, ze zijn essentieel voor een gladde geglazuurde cake.