Cakerol
Het is misschien moeilijk te geloven, maar elke thuisbakker kan deze cakerol maken.
Cakerol
Het is misschien moeilijk te geloven, maar elke thuisbakker kan deze cakerol maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
5 eieren
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel vanille-extract
120 g basterdsuiker
1/2 theelepel azijn
85 g bloem
1 theelepel bakpoeder
50 ml melk
50 g olie
6 eetlepels jam
Stap voor stap
Doe de eierdooiers, het zout, vanille-extract en 50 g suiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix op snelheid 10 tot het geheel er bleek uitziet.
Klop het eiwit in een andere kom tot het een schuimig geheel vormt. Voeg vervolgens de azijn toe en bestrooi langzaam met de rest van de basterdsuiker.
Roer de eiwitten heel zachtjes door de eierdooiers tot het net gemengd is.
Meng de bloem, het bakpoeder, de melk en de olie in een kleine kom. Schenk het in de eimengsels en roer zachtjes tot het is opgenomen.
Schenk het beslag in een bakplaat met bakpapier van zo'n 33 cm bij 22 cm. Strijk het beslag glad met de achterkant van een lepel. Bak 30 minuten op 170 °C
Haal de gebakken cake direct uit de bakplaat en trek het bakpapier eraf. Indien nodig kun je de randen van de cake afsnijden voor een perfecte rechte lijn. Smeer de jam over de cake en rol hem strak op. Bewaar in de koelkast tot je hem gaat serveren.
Decoreer naar eigen smaak met botercrème, verse bloemen en vers fruit.