Ceviche
Een gemakkelijk recept om in de zomer te serveren als voorgerecht, met tortillachips of met rijst.
Ceviche
Een gemakkelijk recept om in de zomer te serveren als voorgerecht, met tortillachips of met rijst.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
6 limoenen
3/4 rode chilipeper $
20 g rode ui
3/4 theelepels knoflookolie
1 + 1/2 theelepels zout
540 g verse witvis
1 + 1/2 tomaat
a handful munt
150 g mango
Stap voor stap
Pers het sap uit de limoenen op snelheid 6 met behulp van de citruspers.
Snijd de chilipeper in tweeën, verwijder de zaden en snijd de chilipeper in dunne reepjes of ringetjes. Snijd de ui fijn. Voeg de chilipeper, ui, knoflookolie en zout toe aan het limoensap. Rasp de limoenschil in de kom.
Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en voeg deze toe aan het limoensapmengsel. Roer goed door, bedek de kom met folie laat deze minstens 20 minuten tot maximaal 8 uur rusten.
Voordat je de vis serveert, giet je deze af in een zeef, waarbij je het zoute water bewaart. Snijd de tomaat en mango in blokjes en hak de muntblaadjes fijn. Voeg de blokjes toe aan de ceviche, meng door, en voeg naar smaak nog wat van het achtergehouden zoute water toe. Serveer direct.