Ceviche van zeebaars wortel courgette en gember
Ceviche van zeebaars wortel courgette en gember
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g zeebaarsfilets (zonder huid)
1 courgette
1 wortel
1/2 lente-ui
1/2 bosje verse koriander
1 limoen
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1/4 theelepel zeezout
Stap voor stap
Bevestig de spiraalsnijder aan je KitchenAid keukenrobot. Plaats de wortel op de groente- en fruitpen van de spiraalsnijder. Bevestig het schilmes en het dunne spiraalmes en zet ze op het uiteinde van de wortel. Zet een kom onder de messen om de groentespiralen op te vangen.
Zet de keukenrobot op snelheid 4 en laat draaien totdat de messen aan het eind van de wortel zijn. Herhaal met de tweede wortel.
Verwijder het resterende deel van de wortel van de pen en plaats de courgette erop. Verwijder het schilmes, zet de keukenrobot op snelheid 4 en volg dezelfde procedure totdat alle groenten klaar zijn.
Snijd de zeebaarsfilets in dunne reepjes en leg ze in de kom met de groenten.
Voeg het limoensap, de fijngehakte koriander en lente-ui en de geraspte gember toe.
Meng de groentespiralen en vis met 4 eetlepels olie en ¼ theelepel zout.
Zet de ceviche ten minste 30 minuten in de koelkast om te koelen en serveer met wat extra korianderblaadjes.
Combineer voor extra smaak de dressing van olie en zout met 2 eetlepels frambozenazijn.