Chips van wortelgroenten
Tijd voor een perfecte snack: wortelgroentenchips, knapperig en vol smaak.
Chips van wortelgroenten
Tijd voor een perfecte snack: wortelgroentenchips, knapperig en vol smaak.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 Grote pastinaak
1 grote rode biet
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepels zout
Stap voor stap
Dit recept is voor een eenpersoons portie.
Pel de pastinaak en de rode biet. Plaats de Japanse groentesnijder op de mixer. Plaats de voedselhouder in het midden van de ene kant van een pastinaak en bevestig deze aan de groentesnijder. Steek de voedselspies door de pastinaak, tot aan de eerste markering. Bevestig het dunne mes aan het groentesnijderhulpstuk. Zet de mixer op snelheid 2 en positioneer het mes tegen de pastinaak om deze te verwerken. Doe hetzelfde voor de rode biet (of andere wortelgroenten). Breng de groentenvellen over naar je snijplank en snijd ze in rechthoeken met een raviolisnijder of pizzasnijder.
Leg de chips op een bakplaat met bakpapier. Borstel het oliemengsel er aan beide kanten overheen. Plaats de chips in een voorverwarmde oven van 100°C en bak ze gedurende 1 uur, waarbij je ze halverwege omdraait. Laat de chips wat afkoelen en serveer ze dan direct.