Chocoladecake met amandelen
Deze smeuïge chocoladecake met een vleugje koffie is de perfecte zoete verleiding als afsluiting van de maaltijd. Gebruik voor een helemaal glutenvrij recept glutenvrije pure chocolade.
Chocoladecake met amandelen
Deze smeuïge chocoladecake met een vleugje koffie is de perfecte zoete verleiding als afsluiting van de maaltijd. Gebruik voor een helemaal glutenvrij recept glutenvrije pure chocolade.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
180 g pure chocolade (bij voorkeur glutenvrij)
180 g boter
180 g amandelmeel
180 g basterdsuiker
1/2 theelepel vanille-extract
30 ml (één shot) espresso, vers gezet
10 g cacaopoeder
3 eieren, gescheiden
Stap voor stap
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie (een kom boven een steelpan met zacht kokend water). Roer goed door.
Haal de kom uit de steelpan en voeg het amandelmeel, de helft van de suiker, het vanille-extract, de espresso, het cacaopoeder en de eidooiers toe. Meng goed door elkaar en laat even afkoelen.
Giet het eiwit in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde en klop op snelheid 10 tot het schuimig is. Zodra het schuimt, voeg je de rest van de suiker toe. Blijf kloppen tot zich glanzende pieken vormen.
Plaats de kom met het chocolademengsel in de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Schep een flinke lepel van het eiwit bij het chocolademengsel en mix op snelheid 2 zodat het wat vloeibaarder wordt.
Verlaag de snelheid tot roeren en voeg de rest van het eiwit lepel per lepel toe.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C. Laat de cake in de oven afkoelen en zet de ovendeur op een kiertje.