Chocolademerenguekoekjes
Deze koekjes zijn krokant vanbuiten en zacht vanbinnen en een echte chocoladeverwennerij.
Chocolademerenguekoekjes
Deze koekjes zijn krokant vanbuiten en zacht vanbinnen en een echte chocoladeverwennerij.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g pure chocolade
150 g eiwitten
1/2 theelepel zout
230 g basterdsuiker
1 theelepel azijn
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel cacaopoeder
Stap voor stap
Hak de chocolade in kleinere stukjes en smelt ze au bain-marie (boven een pan met kokend water).
Doe de eiwitten in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde bevestigd. Voeg het zout toe en klop op snelheid 10 tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de basterdsuiker geleidelijk toe en blijf kloppen tot het beslag glanst en er stijve pieken ontstaan. Bevestig de menghaak met flexibele rand op de mixer/keukenrobot en voeg de azijn en maizena toe. Mix goed op halve snelheid.
Voeg de gesmolten chocolade langzaam toe aan de kom. Mix tot alles net is opgenomen.
Schep het mengsel met een kleine ijsschep op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestuif de koekjes met cacaopoeder. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 100°C. Laat volledig afkoelen in de oven.