Churrokoekjes
Een klassiek dessert, maar dan als koekje. Je maakt het in een handomdraai met de koekjesaccessoire.
Churrokoekjes
Een klassiek dessert, maar dan als koekje. Je maakt het in een handomdraai met de koekjesaccessoire.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
220 g boter
160 g rietsuiker
1 ei
1/4 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel vanillepoeder
300 g bloem
25 ml water
25 g suiker
50 g kaneelsuiker
Stap voor stap
Doe de boter en rietsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de menghaak. Mix op snelheid 6 tot een romig, licht mengsel.
Voeg het ei, bakpoeder, zout, vanillepoeder en bloem toe en meng totdat er een deeg ontstaat.
Bevestig de koekjesaccessoire aan de mixer/keukenrobot en doe het koekjesdeeg in de vultrechter. Vang het deeg op en snijd het in plakken van 4 cm.
Plaats op een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten op 190 °C.
Meng 25 g suiker met 25 ml water in een kleine kom en bestrijk de afgekoelde koekjes met het glazuur. Wentel de koekjes direct in de kaneelsuiker.