Skip the navigation

Chutney met munt en koriander

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Mint Cilantro Chutney

Chutney met munt en koriander

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

Blender
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

120 ml gefilterd water

56 g stevig aangedrukte, verse korianderblaadjes (2 flinke bussels)

28 g stevig aangedrukte muntblaadjes (1 grote of 1 kleine bussel)

35 g rauwe, ongezouten cashewnoten

2 eetlepels vers lime-sap of meer naar smaak

2 eetlepels lepels fijngehakte rode ui (1 dunne plak)

2 theelepels fijngehakte verse gember of meer naar smaak

1 theelepel appelazijn

1 theelepel zeezout

1/2 theelepel kurkuma

1 klein groen chili-pepertje (in reepjes gesneden en zonder de zaadjes), of meer naar smaak

2 middelgrote knoflooktenen

Stap voor stap

  1. Doe alle ingrediënten in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.


  2. Sluit het deksel, verwijder de dop uit het deksel en steek er de stamper in.


  3. Zet het toestel op snelheid 9 of 10 en gebruik de stamper om 30 tot 60 seconden tot een glad en romig mengsel te pureren.


  4. Besprenkel met lime-sap, gember en chili naar smaak.