Citroencakedonuts met hibiscusglazuur
Als je een lichtere, frissere draai wilt geven aan de klassieke donut, is dit recept perfect voor jou!.
Citroencakedonuts met hibiscusglazuur
Als je een lichtere, frissere draai wilt geven aan de klassieke donut, is dit recept perfect voor jou!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 ml water
350 g basterdsuiker
2 eetlepels gedroogde hibiscus
75 g aardbeien, vers of bevroren
2 citroenen
120 g boter, op kamertemperatuur
2 theelepels vanille-extract
1 theelepels zout
4 eieren
75 g zure room
250 g bloem
1 theelepel bakpoeder
130 g poedersuiker
Stap voor stap
Met dit recept maak je 8 donuts.
Doe het water, 250 g basterdsuiker, de gedroogde hibiscus en aardbeien in een kleine steelpan. Breng het aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Zeef het mengsel om de hibiscus en aardbeien te verwijderen. Giet het terug in de steelpan en laat het nog 15 minuten sudderen totdat een siroop-achtige consistentie ontstaat. Zet apart en laat afkoelen.
Doe de resterende suiker en rasp van de citroenen in de kom van een mixer/keukenrobot met de deeghaken en mix op snelheid 4 totdat de suiker de consistentie van nat zand heeft. Voeg de boter, het vanille-extract en het zout toe en meng op snelheid 6 totdat het mengsel een bleke kleur krijgt. Voeg de eieren en de zure room toe en mix goed door elkaar. Schraap langs de zijkanten van de mengkom, indien nodig. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix op snelheid 1 totdat alles net gemengd is.
Spuit het beslag in een ingevette donutbakvorm. Zorg dat de vorm niet te vol is, want de donuts rijzen nog in de oven. Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker, 8 theelepels van de hibiscussiroop en optioneel een druppel roze voedselkleurstof als je graag een levendiger effect wilt. Meng het geheel door elkaar. Doop de donuts in het glazuur en serveer.