Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g bloem
190 g basterdsuiker
5 g zout
125 g boter, op kamertemperatuur
4 ei
120 ml citroensap
1 citroenschil
Stap voor stap
Voeg 250 g bloem, 40 g suiker en zout toe in de kom van de mixer/keukenrobot. Plaats de deeghaak.
Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 2 en mix tot de droge ingrediënten zijn vermengd. Voeg 125 g boterblokjes en 1 ei toe. Meng tot een kruimige deegbal is gevormd.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot het ongeveer 0,75 cm dik is.
Leg het uitgerolde deeg in een ingevette taartvorm en prik er gaatjes in met een vork om te zorgen dat de bodem gelijkmatig wordt gebakken.
Bak de bodem 20-25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.
Doe de resterende suiker, eieren en citroensap in een kom op een pan met een laagje kokend water* en blijf roeren. *Plaats een hittebestendige kom over een pot of steelpan met kokend water
Roer met de hand tot het mengsel dik genoeg is om op de achterkant van een lepel te blijven plakken en breng er met je vinger een duidelijke markering op aan.
Giet het mengsel af via een fijnmazige zeef in de kom van de mixer/keukenrobot waarin de deeghaak is geplaatst.
Voeg de boterblokjes en citroenschil toe en mix op snelheid 2. Mix tot de boter volledig is verwerkt en de citroensaus er fluweelzacht uitziet.
Leg plastic folie strak over de warme citroensaus om te voorkomen dat een droge schil ontstaat. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Vul de taartbodem met de citroensaus en smeer deze gelijkmatig uit met een gebogen spatel of de achterkant van een lepel. Zet het mengsel 3 uur in de koelkast. Op smaak brengen alvorens op te dienen.