Courgettefrites
Gooi je oude brood niet weg, maar maak er zelf broodkruim van waarmee je courgettefrites maakt.
Courgettefrites
Gooi je oude brood niet weg, maar maak er zelf broodkruim van waarmee je courgettefrites maakt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
9 sneetjes brood
1,5 eetlepels bloem
6 eetlepels parmezaanse kaas
1,5 theelepel knoflookpoeder
1,5 theelepel provençaalse kruiden
2/3 theelepel zout
3 courgettes
2 eiwitten
1 tbsp olijfolie
Stap voor stap
Je kunt voor het broodkruim oud brood of sneetjes vers brood gebruiken. Om het brood volledig te drogen, leg je de sneetjes op een bakplaat. Zet die 15 minuten in een op 100°C voorverwarmde oven. Draai het brood om en laat nog een keer 15 minuten bakken. Als je vers brood gebruikt, draai je het nog een keer om en bak je het nog 15 minuten langer. Haal het brood uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen.
Doe het brood in de draadloze hakmolen. Zet de hakmolen op snelheid 2 en pulseer 10-15 keer totdat je kleine kruimels hebt.
Doe het broodkruim in een diepe schaal. Voeg de bloem, Parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden, het knoflookpoeder en zout toe. Mix alles goed.
Was de courgettes en snijd ze in frites.
Klop de eiwitten schuimig. Bestrijk het bakpapier met olijfolie.
Maak de frites door elk courgettestukje eerst door het geklopte eiwit te halen en vervolgens door het broodkruim. Verdeel ze over de bakplaat.
Bak de frites 10 minuten in een op 230°C voorverwarmde oven. Draai ze om en bak nog 10 minuten. Serveer direct.