Crinkle cookies met pure chocolade
Rijke, fudge-achtige chocoladekoekjes, gehuld in een delicate laag poedersuiker, perfect gebakken. Dit is echt een hemelse traktatie die er niet alleen prachtig uitziet maar ook ongelooflijk lekker smaakt.
Crinkle cookies met pure chocolade
Rijke, fudge-achtige chocoladekoekjes, gehuld in een delicate laag poedersuiker, perfect gebakken. Dit is echt een hemelse traktatie die er niet alleen prachtig uitziet maar ook ongelooflijk lekker smaakt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g ongezoet, donker cacaopoeder
400 g kristalsuiker
1 eetlepels espresso
4 eieren
1 theelepels puur vanille-extract
240 g Bloem
8 g bakpoeder
3 g zout
250 g Boter
230 g ongezoete pure chocolade
for coating poedersuiker
Stap voor stap
Bevestig het zeefhulpstuk aan de KA Mixer (waaraan de menghaak is bevestigd). Voeg cacaopoeder en kristalsuiker toe aan de vultrechter voor ingrediënten en weeg af. Druk op de tarraknop voordat je een volgend ingrediënt gaat afwegen.
Zet de mixer op snelheid 2 en zeef het cacaopoeder en de suiker in de mengkom van de mixer. Voeg tijdens het zeven de espresso, eieren en vanille toe.
Voeg bloem, bakpoeder en zout toe aan de vultrechter voor ingrediënten en weeg af. Druk op de tarraknop voordat je een volgend ingrediënt gaat afwegen.
Zet de mixer op snelheid 4 en zeef de ingrediënten boven de kom.
Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Meng het chocolademengsel in het beslag op snelheid 2 totdat alles goed vermengd is.
Dek de kom met deeg af met plastic keukenfolie, zet de kom in de koelkast en laat deze minstens 4 uur lang afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bedek de bakplaten voor de koekjes met bakpapier.
Rol het deeg in kleine balletjes van 2 cm doorsnee. Rol elk balletje door poedersuiker en leg het op de met bakpapier bedekte bakplaten voor de koekjes.
Bak ze in een op 175ºC voorverwarmde oven, gedurende 10 tot 12 minuten. Laat de gare koekjes nog minstens 1 minuut rusten op de bakplaat voordat je ze overbrengt naar een of meer roosters om af te koelen.