Cupcakes met citroen en maanzaad
Heerlijke cupcakes die er prachtig uitzien en friszuur smaken.
Cupcakes met citroen en maanzaad
Heerlijke cupcakes die er prachtig uitzien en friszuur smaken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
175 g zelfrijzend bakmeel
175 g boter, zacht
175 g basterdsuiker
3 eieren
1 eetelepel maanzaad
1 eetlepel citroenrasp
90 ml vers citroensap
225 g boter
400 g poedersuiker
Stap voor stap
Doe 175 g zachte boter met de suiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.
Zet de snelheidshendel op 4 en mix tot het mengsel licht en luchtig is.
Voeg de eieren toe en blijf op snelheid 4 mixen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel, het maanzaad en de citroenrasp toe. Mix op snelheid 4 gedurende 2 minuten tot het beslag glad is.
Doe muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en doe in ieder vormpje een grote lepel beslag.
Bak 18-20 minuten op 180 °C. Laat de cupcakes afkoelen.
Om de botercrème te maken, doe je de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix de boter tot deze zeer zacht is. Voeg citroensap toe.
Voeg geleidelijk poedersuiker toe en mix telkens tot de suiker volledig is opgenomen. Schraap de kom indien nodig.
Doe de botercrème in een spuitzak en spuit de crème op de cupcakes.
Bestrooi de cupcakes met wat maanzaad.