Dip van geroosterde knoflook, spinazie, citroen en cashewnoten
Een dip met een vleugje noten en knoflook die heerlijk is op brood en op groentesticks.
Dip van geroosterde knoflook, spinazie, citroen en cashewnoten
Een dip met een vleugje noten en knoflook die heerlijk is op brood en op groentesticks.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
25 g basilicumbladeren
1 bol knoflook
200 g rauwe cashewnoten
100 g blaadjes babyspinazie
2 eetlepels citroensap
1 theelepels zeezout
60 ml olijfolie
Stap voor stap
Verwarm de oven voor op 190 °C en wikkel de knoflookteentjes in aluminiumfolie. Leg het op een bakplaat en bak ze 35 tot 40 minuten totdat ze zacht zijn. Neem uit de oven en laat het volledig afkoelen.
Bevestig het multifunctionele mes op de foodprocessor. Snijd de bovenkant van de bol knoflook en pers de geroosterde knoflook boven de mengkom. Voeg de helft van de cashewnoten toe. Verwerk op lage snelheid totdat alles grof is gehakt. Voeg de spinazie toe en verwerk alles op lage snelheid totdat alles fijn is gehakt. Schraap de mengkom leeg.
Voeg de basilicum toe en verwerk op lage snelheid tot het mengsel op pasta begint te lijken. Terwijl de foodprocessor nog op lage snelheid staat, voeg je gelijkmatig het citroensap, het zout en de olie toe via de vultrechter. Verwerk alles totdat het goed is gemengd. Voeg de overgebleven cashewnoten toe en pulseer 4 tot 5 keer of totdat de dip grof gehakt en ingedikt is.
Doe het mengsel in een serveerkom en dien op met verse groentesticks of gegrild platbrood.