Eenvoudige chocolademousse
Gemakkelijke chocolademousse die decadent en rijk van smaak is.
Eenvoudige chocolademousse
Gemakkelijke chocolademousse die decadent en rijk van smaak is.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 g gepasteuriseerde eiwitten
80 g pure chocoladedruppels
1 eetlepel basterdsuiker
25 g zure room
2 frambozen
Stap voor stap
Giet de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde. Zet de snelheidshendel op 10 en klop de eiwitten tot je stijve pieken kunt maken.
Voeg suiker toe en klop totdat er stijve pieken ontstaan.
Smelt de chocoladestukjes ongeveer 30 seconden op een hoge stand in de magnetron of totdat ze net gesmolten zijn.
Schenk de gesmolten chocolade over in een aparte kom. Voeg een eetlepel van de geklopte eiwitten toe aan de gesmolten chocolade en meng het krachtig door elkaar met een spatel.
Herhaal dit totdat alle eiwitten erin zijn opgenomen.
Schep de massa in 4 kopjes of schaaltjes en zet deze 3 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer met zure room en frambozen.