Espressomartini met sinaasappel
Deze espressomartini met sinaasappel is een gedurfde, citrusachtige variant van de klassieke espressomartini, waarbij zachte wodka, smaakvolle koffie en friszure sinaasappel worden gecombineerd. Drink alcohol verantwoord.
Espressomartini met sinaasappel
Deze espressomartini met sinaasappel is een gedurfde, citrusachtige variant van de klassieke espressomartini, waarbij zachte wodka, smaakvolle koffie en friszure sinaasappel worden gecombineerd. Drink alcohol verantwoord.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
30 ml espresso
15 ml sinaasappellikeur (zoals Cointreau)
15 ml koffielikeur (zoals Kahlúa)
4 grote ijsblokjes
1 sinaasappelschil voor garnering, gedraaid
Stap voor stap
Bereid een shot espresso en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur. Je kunt hem in de koelkast zetten om het afkoelproces te versnellen.
Vul een cocktailshaker tot de helft met ijsblokjes. Voeg de wodka, afgekoelde espresso, koffielikeur en sinaasappellikeur toe.
Schud flink gedurende ongeveer 15-20 seconden en zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd en gekoeld zijn.
Giet het mengsel in een gekoeld martiniglas en garneer met de gedraaide sinaasappelschil.