Falafel
Deze gebakken, kruidige falafels geven een verrassende twist aan je favoriete salades en wraps.
Falafel
Deze gebakken, kruidige falafels geven een verrassende twist aan je favoriete salades en wraps.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
750 g gedroogde kikkererwten
1 handjevol peterselie
1 handjevol koriander
3 knoflookteentjes
1 ui
1 theelepel gemalen komijn
1,5 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
3 eetlepels bloem
Stap voor stap
Doe de gedroogde kikkererwten in een grote kom met 2 L water. Laat een nacht weken.
Giet de kikkererwten af en voer ze door de vultrechter in de vleesmolen met de middelgrote maalschijf. Voeg de peterselie, koriander, knoflookteentjes en ui toe. Zet op snelheid 4 en gebruik de stamper om alle ingrediënten in te voeren.
Voeg de bloem, komijn, zwarte peper en het zout toe aan de gemalen kikkererwten. Zet de mixer/keukenrobot met platte menghaak op snelheid 4 en meng tot er een stevig deeg is gevormd. Vorm de falafel met je handen tot schijven en plaats deze op een met olie ingevette bakplaat.
Bak de falafel 20 minuten op 190°C. Serveer met pitabrood, wraps of in een salade.