Flammkuchen
Deze Duitse flammkuchen is zo gemaakt en absoluut de moeite waard.
Flammkuchen
Deze Duitse flammkuchen is zo gemaakt en absoluut de moeite waard.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g bloem
1/2 theelepel zout
62 ml water
1 eetlepel olijfolie
75 g zure room
1,5 kleine uien
75 g verse roomkaas
1,5 takjes rozemarijn, fijngehakt
1,5 theelepel honing
Naar smaak zwarte peper
Stap voor stap
Giet de bloem en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot. Maak een kuil en giet daar het water en de olijfolie in.
Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot, zet de snelheidsregelaar op 2 en meng 4 minuten. Het deeg is klaar als het terugveert als je er zachtjes op drukt.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van +/- 3 mm. Leg het op een met olie ingevette bakplaat.
Verdeel de zure room, uienringen, verse roomkaas en rozemarijn over het deeg. Sprenkel er wat vloeibare honing over en strooi er naar smaak wat zwarte peper over.
Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 260 °C.