Skip the navigation

Flammkuchen

KitchenAid chef-kok

Deze Duitse flammkuchen is zo gemaakt en absoluut de moeite waard.

Import-Recipe - Flammkuchen

Flammkuchen

KitchenAid chef-kok

Deze Duitse flammkuchen is zo gemaakt en absoluut de moeite waard.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Koken
15min
Totaal
30min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

100 g bloem

1/2 theelepel zout

62 ml water

1 eetlepel olijfolie

75 g zure room

1,5 kleine uien

75 g verse roomkaas

1,5 takjes rozemarijn, fijngehakt

1,5 theelepel honing

Naar smaak zwarte peper

Stap voor stap

  1. Giet de bloem en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot. Maak een kuil en giet daar het water en de olijfolie in.


  2. Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot, zet de snelheidsregelaar op 2 en meng 4 minuten. Het deeg is klaar als het terugveert als je er zachtjes op drukt.


  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak.


  4. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van +/- 3 mm. Leg het op een met olie ingevette bakplaat.


  5. Verdeel de zure room, uienringen, verse roomkaas en rozemarijn over het deeg. Sprenkel er wat vloeibare honing over en strooi er naar smaak wat zwarte peper over.


  6. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 260 °C.


NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.