Forest crumble
Geniet van de smaak van een forest crumble met een gouden, boterzachte haver-hazelnoottopping op een heerlijke mix van peer en bramen en een vleugje vanille en kaneel.
Forest crumble
Geniet van de smaak van een forest crumble met een gouden, boterzachte haver-hazelnoottopping op een heerlijke mix van peer en bramen en een vleugje vanille en kaneel.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g haver
250 g bloem
140 g lichtbruine suiker
225 g gesmolten boter
1/2 theelepels zout
1/4 theelepels kaneel
50 g hazelnoten
350 g bramen
1/4 theelepels vanille-extract
50 g basterdsuiker
1 eetlepels maïzena
Stap voor stap
Doe de granen, bloem, suiker, gesmolten boter, zout en kaneel in de kom van een mixer met de platte menghaak. Hak de hazelnoten grof en voeg ze ook toe aan de kom. Mix op snelheid 2 tot alle ingrediënten zijn gemengd. Voeg de boter toe en meng op snelheid 2, net zo lang tot de crumble samen een geheel begint te vormen.
Schil en snijd de peer in hapklare stukjes. Doe de stukjes peer samen met de bramen in een kleine kom. Voeg het vanille-extract, de basterdsuiker en de maïzena toe. Meng alles voorzichtig door elkaar met een lepel, tot al het fruit een gelijkmatig laagje heeft.
Doe de fruitvulling in een gietijzeren koekenpan of ovenschaal en verdeel de crumble erover. Bak 45 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven of tot de crumble bovenop goudbruin is.