Frambozen marshmallows
Verleidelijk zoete en fruitige kussentjes.
Frambozen marshmallows
Verleidelijk zoete en fruitige kussentjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 ml water
500 g basterdsuiker
1,5 eetlepel glucosestroop
2 eiwitten
20 g gelatineblaadjes
250 g frambozen
100 g bloemsuiker
50 g maïzena
Stap voor stap
Met dit recept maak je 18 marshmallows.
Bekleed een hoge bakplaat of ovenschaal met 2 lagen bakpapier.
Doe de frambozen in een kleine steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot de frambozen uiteenvallen. Druk ze door een zeep, vang het sap op en houd apart. Gooi de pitjes weg.
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
Doe het water, de kristalsuiker en de glucosestroop in een kleine steelpan en verwarm al roerend op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat de suiker circa 10 minuten koken. Haal de kleine steelpan van het vuur.
Klop het eiwit op snelheid 6 tot zachte pieken. Blijf op hoge snelheid kloppen en giet er langzaam de suikersiroop bij. Zodra alle siroop is opgenomen, voeg je de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Klop nog 10 minuten tot een stijf, glanzend mengsel.
Verdeel het marshmallowmengsel over 2 kommen. Voeg het merendeel van het frambozensap toe aan de ene kom en houd 3 eetlepels apart.
Schep het marshmallowmengsel op de beklede bakplaat en verdeel het overgebleven frambozensap erover. Gebruik een prikker of de achterkant van een lepel voor een mooi gemarmerd effect.
Zet apart en laat onafgedekt minimaal 6 uur opstijven bij kamertemperatuur.
Roer de bloemsuiker en de maïzena door elkaar en doop je mes hierin om zo de marshmallows te snijden.