Frisse hummus met geroosterde bieten
Vier onze kleur van het jaar met deze overheerlijke bietenhummus!.
Frisse hummus met geroosterde bieten
Vier onze kleur van het jaar met deze overheerlijke bietenhummus!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g biet, geschild en in blokjes gesneden
440 g borlottibonen, uitgelekt en afgespoeld
1 sap van 1 citroen
1/2 rasp van een citroen
2 knoflookteentjes
5 g zout
30 g tahini
1 tbsp olive oil
geroosterde sesamzaadjes
zoutvlokken
citroenrasp
fijngehakte peterselie
Stap voor stap
Doe de voorbereide bieten in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder water staan. Breng aan de kook, zet het vuur op de middelste stand en laat twintig minuten koken of totdat je er met een vork in kunt prikken. Giet af, maar bewaar daarbij 60 ml van het kookvocht. Zet de bieten apart en laat ze afkoelen.
Doe alle ingrediënten en twee eetlepels van het achtergehouden kookvocht in de KitchenAid blender en meng op snelheid 2 tot een redelijk glad mengsel. (Voeg wat meer kookvocht van de bieten toe als het mengsel te dik is.) Doe alles in een serveerschaal en garneer met sesamzaad, wat olijfolie, vlokken zout en citroenrasp.
Je krijgt een grovere versie van deze hummus als je de deeghaak aan de KitchenAid mixer/keukenrobot bevestigt. Vervang de blender door de mixer en volg dezelfde aanwijzingen.